Ugrás a tartalomra

Újabb dróntámadás ukrán célpontok ellen

2024.02.11
12:27
2024.02.11
16:49
Forrás
Pannon RTV
Oroszország ismét dróntámadásokat indított Kijev és Dél-Ukrajna ellen, legalább egy civil megsebesült és egy gázvezeték is megsérült.

A hírek szerint az orosz támadás következtében további károk keletkezetek lakóépületekben, valamint Mikolajiv folyami és tengeri kikötőben is – közölte vasárnap az ukrán hadsereg.

Az ukrán légierő beszámolója szerint a légvédelmi rendszerei az éjszaka folyamán a 45 Sahid támadó, pilóta nélküli repülőgépből 40-et megsemmisítettek.

„A légiriadó a fővárosban csaknem két órán át tartott” – közölte Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője. Hozzátette, hogy Kijev felett az összes drónt megsemmisítették. Az előzetes információk szerint a fővárosban vagy annak közelében nem voltak sem áldozatok, sem anyagi károk.

Ukrajna déli katonai parancsnoksága azt közölte, hogy légvédelmi rendszerei több mint öt órán át működtek, és 26, Oroszországból indított drónt semmisítettek meg több déli régió, elsősorban a Fekete-tenger melletti Mikolajiv régió felett.

A dél-ukrajnai támadásban legalább egy civil megsérült – közölte a hadsereg. Hozzátették, hogy „az ellenség számára ismét az infrastruktúra és az agrár-ipari létesítmények parti sávja volt a prioritás”. Egy lezuhant drón törmelékei és a robbanáshullám lakóházakat és egy gázvezetéket rongált meg Mikolajivban – írta a helyi katonai parancsnokság.

A fekete-tengeri Odessza kikötőjénél az ukrán hadsereg közlése szerint négy drón zuhant le.

Ukrajna
orosz-ukrán háború

Most

Népszerű