Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Efrem Lukatsky/illusztráció

Rakétatámadás érte Kárpátalját

2022.05.04
18:44
Forrás
kiszo.net
Tűz keletkezett és mintegy 500 méteres körzetben betörtek az ablakok a kárpátaljai Volóc közelében, amikor kedd este, a háború során először, rakétatámadás érte a térséget.

Sérültek nem voltak. A Kárpáthír ukrajnai magyar hírportál beszámolója szerint egy transzformátortelepet ért találat a helyi vasútállomás közelében. Volóc a magyar határtól mintegy 100 kilométerre fekszik. A Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője arra kérte az embereket, hogy ne készítsenek fotókat vagy videófelvételeket a helyszínen, és ne osszák meg azokat. Dunda György, a Kárpáti Igaz Szó lapigazgatója nyilatkozott a legújabb fejleményekről a Pannon RTV-nek.

„Szerencsére sérültekről nincsenek hírek, amit lehet tudni eddig, hogy egy szárnyasrakéta csapódhatott be Volócon a transzformátorállomásba, a vasúti vonalak energiaellátását lehetetlenítette el ez a támadás, 500 méteres körzetben házakban ablakok törtek be, valahol a tetőszerkezet is sérült, illetve a környéken parkoló autókban is károk keletkeztek, de személyi sérülés nem történt. 12 tűzoltókocsi, ötven tűzoltó több mint három órán keresztül oltotta az esti, éjszakai órákban a tüzet. Sikerült megfékezniük és szerda délelőtt folyamán ismét üzembe állították ezt a transzformátor-állomást. Úgyhogy bő tíz óra után a vasúti forgalom is az érintett szakaszon helyreállhat. Több mint tíz órán át szüneteltek a vasúti járatok is a térségben.”

Kárpátalja

Most

11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.
10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.