Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Rekordszámú új fertőzött Tokióban, Kijev zárlat bevezetésére készül

2021.07.28
14:53
2021.07.28
15:03
Forrás
Szerbiai RTV
Több mint 3 ezer új koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak az elmúlt 24 órában Tokióban. Meghalt Ukrajnában az első beteg, aki a koronavírus erősen fertőző, először Indiában megjelent delta variánsával fertőződött meg.

Rekordszámú, napi 3177 új koronavírus-fertőzést jelentettek a hatóságok, ami új napi fertőzöttszám-csúcsot jelent a városban. A pandémia kezdete óta eddig összesen 206 745 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a japán fővárosban. A szakértők szerint a fertőzés terjedéséért a delta variáns a felelős.

Meghalt Ukrajnában az első beteg, aki a koronavírus erősen fertőző, először Indiában megjelent delta variánsával fertőződött meg. Az egyik ukrán televízió értesülése szerint Kijevben hat betegnél erősítette meg a laboratóriumi vizsgálat, hogy delta variánssal fertőződtek meg. Közülük négyen megbetegedésük előtt Oroszországban jártak, egyikük belehalt a fertőzés szövődményeibe. A betegek 30-40 év közöttiek. Kijevben már újabb zárlat bevezetésére készülnek.

Tokió
koronavírus
Ukrajna
delta vírusvariáns
delta-variáns

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.