Ugrás a tartalomra
Illusztráció Pixabay/272447

A rendkívüli hőség miatt nem csillapodnak az erdőtüzek Ausztráliában

2020-12-01
13:31
Forrás
www.elobolygonk.hu
Elsősorban Új-Dél-Wales államban pusztítanak, ahol több városban is megdőltek a melegrekordok.

Vasárnap mintegy 60 erdőtüzet jelentettek az állam több területéről, többségüket sikerült megfékezni. A tűzvész a Fraser-szigeten is tombol. Területének negyven százalékát már felperzselte, de lakott területet egyelőre nem veszélyeztet. Ezek az első erdőtüzek Ausztráliában tavaly nyár óta, amikor fél Franciaországnak megfelelő terület égett le az országban, harminchárman életüket vesztették, és tízezrek kényszerültek elhagyni otthonukat. Az erdő- és bozóttüzek következtében csaknem hárommillió állat pusztult vagy menekült el. 

Ausztrália
erdőtűz
hőség

Most

22:55, Frissítve: 07:16

Visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétfőtől hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.