Ugrás a tartalomra
pixabay/thedigitalartist

Részben enyhítenek az osztrákok

2021.02.05
13:06
2021.02.05
18:00
Forrás
Pannon RTV
Február 8-tól ismét kinyithatnak az üzletek Ausztriában, azonban mindenkinek kötelező az FFP2-es típusú, vagyis a részecskeszűrő védőmaszk viselése, illetve 20 négyzetméteren legfeljebb csak egy személy tartózkodhat.

Hétfőtől az iskolákba is visszatér a tantermi oktatás. A diákok váltásban járnak majd az intézményekbe. Az este 8 és reggel 6 óra közötti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad. Február 8-tól a beutazási szabályokon is szigorítanak.

Fetes Kata, a Pannon RTV bécsi tudósítója: „Minden ingázónak hetente legalább egyszer, a munkahelyre vonatkozó rendeletekhez képest lehet, hogy hetente kétszer kell koronatesztet csináltatnia. Mindenkinek be kell jelentkeznie és a negatív antigén vagy PCR-teszt felmutatásával jöhet az országba a regisztrálás után.”

Ausztria
koronavírus
enyhítés
iskola
üzlet

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.