Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

Senki sem hunyt el vasárnap a koronavírus okozta fertőzés következtében Spanyolországban

2020-06-01
20:44
Forrás
MTI, Beta
A múlt héten hat spanyol tartományban volt hasonló a helyzet, vagyis nem volt halálos áldozata a kórnak.

A halálos áldozatok száma 35-tel emelkedett egy hét alatt országosan, és elérte a 27 ezer 127-et. Egy nap alatt 71 új fertőzöttet regisztráltak, míg összesen 239 ezer 638-at. A tünetek megjelenése és a diagnózis között eltelt idő mostanra átlagosan két napra csökkent.

A spanyol kormány jövő keddi ülésén javaslatot fogad el arról, hogy a parlament hosszabbítsa meg a március 15. óta érvényben lévő szükségállapotot június 21-ig. A tervek szerint a járványügyi korlátozásokat június végéig oldják fel fokozatosan, és júliustól az országot újból megnyitják a nemzetközi turizmus előtt.

A spanyol statisztikai hivatal közleménye szerint a külföldi turisták elmaradásával az országot áprilisban mintegy hétmilliárd euró veszteség érte. A korábbi évek alapján több mint hétmillió látogatót vártak a határokon kívülről ebben az időszakban.

A korlátozások lazításával egyre több kulturális intézmény készül újra megnyitni kapuit. A színházak közül elsőként a madridi királyi színház jelentette be, hogy július elsejétől a Traviata előadásával folytatja a márciusban félbeszakadt évadot.

Spanyolország
koronavírus
fertőzött
járvány
elhunytak

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.