Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Sorra lépnek életbe a szigorító intézkedések Európában

2020-10-25
09:35
2020-10-25
12:02
Forrás
MTI,worldometers.info
Számos nyugat-európai országban rekordokat döntenek az újonnan regisztrált napi esetek száma.

Sorra lépnek életbe a különféle szigorító intézkedések Európa-szerte, amelyekkel mérsékelni igyekeznek a koronavírus-járvány rohamos terjedését.Belgiumban az elmúlt hét adataiból az derül ki, hogy naponta átlagosan 11 ezernél is több új koronavírus-fertőzést jegyeztek fel. Az országban jelenleg az éjfél és reggel öt óra közötti időszakra érvényes kijárási tilalom van érvényben. A kulturális központok legalább egy hónapra bezárnak csakúgy, mint a bárok és éttermek. Brüsszelben ennél is szigorúbb korlátozásokról döntöttek szombaton: hosszabb éjszakai kijárási tilalomról és a maszk köztéri viseléséről döntöttek.

Olaszországban a napi esetszám pénteken túllépte a 19 ezret, hat régióban pedig már éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, az olasz egészségügy pedig a tavaszihoz hasonló országos karantént sürget. Spanyolország és Franciaország több tartományában is éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, a francia kormány továbbá egy hónappal meghosszabbította az egészségügyi rendkívüli állapotot. Európában az Egyesült Királyság járvánnyal kapcsolatos mutatói a legrosszabbak. Több mint 44 500 halálesetet regisztráltak, ebből 1756-ot Walesben, ahol emiatt életbe léptek a közel teljes zárlattal felérő, több mint két hétig tartó korlátozások.

Világszinten meghaladta a 42,9 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma, amelyből 10,1 millió aktív fertőzöttet tartanak számon. Több mint 1 millió 150 ezer személy hunyt el a kór szövődményeinek következtében, ezzel szemben csaknem 32 millióan győzték le a betegséget. A legtöbb fertőzöttet, 8,8 milliót az Amerikai Egyesült Államokban tartják számon. Szintén az államokban haltak meg a legtöbben, a számuk átlépte a 230 ezret. India és Brazília követi az egyesült államokat a fertőzöttek, valamint a halottak számát tekintve.

járvány
koronavírus
korlátozások

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.