Ugrás a tartalomra
Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP, File

Súlyos harcok, szüntelen bombázások jellemzik Donbasz környékét

2022.05.24
12:56
Forrás
Szerbiai RTV, euronews, HVG
90. napja tart a háború Ukrajnában. Az oroszok minden ereje a keleti régióban összpontosul.

Közben katonai támaszpontot hoznának létre az orosz csapatok Herszonban a lakosok védelme érdekében.

Mintegy 20 ország ígért újabb fegyverszállítmányokat Ukrajnának, többek között Olaszország, Dánia, Görögország és Lengyelország is. Tüzérségi lőszereket, partvédelmi rendszereket, harckocsikat és egyéb páncélozott járműveket adományoznak.

Egyébként az ENSZ becslései szerint a háború kezdete óta 930 civil vesztette életét, és több mint 4500-an megsebesültek, 6,5 millió ember menekült el más országokba, és több mint 7,7 millióan kényszerültek lakóhelyük elhagyására.

Ukrajna
orosz-ukrán háború

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.
15:21, Frissítve: 16:37

Szépül a Róka tanya - épül a Róka Fest

Végéhez ért az Etnolife Egyesület alkotótábora, ahol több mint 30 fiatal építette és szépítette a noszai Róka Tanya udvarát. A tábor A fiatalok követik a hagyományokat elnevezésű határon átívelő IPA Projekt része.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.