Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/David Keyton

Svédországban iránymutatásokkal próbálják otthonmaradásra ösztönözni az embereket

2020.04.01
11:33
2020.04.01
18:42
Forrás
Pannon RTV
A svédországi helyzetről a szabadkai származású Toldi-Ágó Anett mesélt a Pannon Reggeliben.

Míg Európa legtöbb országában egyre szigorúbb intézkedéseket vezetnek be a koronavírus terjedésének visszaszorítása érdekében, addig Svédország ajánlásokkal próbál tenni a vírus terjedése ellen.

A skandináv államban nem szigorú rendeletekkel, hanem iránymutatásokkal próbálják ösztönözni az embereket az otthonmaradásra. Ennek oka a gazdaság stabilitásának megtartása. Svédország eddig 4435 fertőzöttet, 180 halálos esetet és 16 gyógyultat tart számon. A főváros közelében élő Toldi-Ágó Anett elmondta, a svédek fegyelmezett magatartása nagyban hozzájárul a vírusterjedés mérsékléséhez.

 

 

Pannon RTV

Toldi-Ágó Anett: „Napi szinten követjük a népegészségügyi hivatal ajánlásait, ezekhez tartjuk magunkat. Itt azt ajánlják, hogy az emberek betegen ne menjenek ki.  Az éttermek, üzletek nyitva vannak, semmi sem zárt be. Viszont ami nagyon jellemző, hogy itt az emberekre nagyobb felelősséget hárít a kormány. Tehát úgy érzem, hogy az ő vérmérsékletükből, illetve az itteni mentalitáshoz mérten mindenki egy picit tudatosabb.”

Most

13:59, Frissítve: 14:07

Zajlik a népszavazás Ukrajnában

Már csütörtökön napirendre tűzheti a moszkvai parlament a megszállt ukrán területek Oroszországhoz csatolásáról szóló törvényt az orosz állami hírügynökség szerin
13:45, Frissítve: 13:53

A jelnyelv nemzetközi napja

A siketek és nagyothallók nemzetközi hetét és a jelnyelv nemzetközi napját ünnepelték a Siketek és Nagyothallók Községközi Egyesületében Szabadkán.
13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.