Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/David Keyton

Svédországban iránymutatásokkal próbálják otthonmaradásra ösztönözni az embereket

2020-04-01
11:33
2020-04-01
18:42
Forrás
Pannon RTV
A svédországi helyzetről a szabadkai származású Toldi-Ágó Anett mesélt a Pannon Reggeliben.

Míg Európa legtöbb országában egyre szigorúbb intézkedéseket vezetnek be a koronavírus terjedésének visszaszorítása érdekében, addig Svédország ajánlásokkal próbál tenni a vírus terjedése ellen.

A skandináv államban nem szigorú rendeletekkel, hanem iránymutatásokkal próbálják ösztönözni az embereket az otthonmaradásra. Ennek oka a gazdaság stabilitásának megtartása. Svédország eddig 4435 fertőzöttet, 180 halálos esetet és 16 gyógyultat tart számon. A főváros közelében élő Toldi-Ágó Anett elmondta, a svédek fegyelmezett magatartása nagyban hozzájárul a vírusterjedés mérsékléséhez.

 

 

Toldi-Ágó Anett: „Napi szinten követjük a népegészségügyi hivatal ajánlásait, ezekhez tartjuk magunkat. Itt azt ajánlják, hogy az emberek betegen ne menjenek ki.  Az éttermek, üzletek nyitva vannak, semmi sem zárt be. Viszont ami nagyon jellemző, hogy itt az emberekre nagyobb felelősséget hárít a kormány. Tehát úgy érzem, hogy az ő vérmérsékletükből, illetve az itteni mentalitáshoz mérten mindenki egy picit tudatosabb.”

Most

19:45, Frissítve: 21:18

Belgrád a gócpont

Belgrád a koronavírus-járvány fő gócpontja Szerbiában - mondta Dr. Predrag Kon a szerbiai RTV vendégeként.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.