Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Photo by Ben Hider/Invision/AP

Szilveszteri bulik a koronavírus árnyékában - VIDEÓ

2022.01.01
09:09
2022.01.01
16:31
Forrás
Euronews.com
Világszerte tűzijátékokkal köszöntötték az új évet, de a koronavírus-járvány miatt jóval kevesebben szilvesztereztek az utcákon.
Tanjug/AP Photo/ Matt Dunham

A világ nagyvárosai közül először Sydney-ben köszöntötték 2022-t, de a tűzijátékot nem sokan nézték élőben. A német fővárosban is sokkal kevesebben ünnepeltek a szabadban a pandémia miatt. 

Tanjug/AP Photo/ Manu Fernandez

Párizsban sem volt nagy tömeg, mivel a francia kormány a múlt hónapban betiltotta az újévi koncerteket és a tűzijátékokat. 

Tanjug/AP Photo/ Thibault Camus

Madridban is visszafogottabb volt az ünneplés, kevesebb mint 10 ezren voltak a Puerta del Solon, amikor éjfélt ütött az óra. Moszkvában a Vörös térnél tartottak tűzijátékot, Görögország fővárosában, Athénban az Akropolisznál lehetett a legszebb fényekben gyönyörködni. Az Egyesült Arab Emirátusokban sem fukarkodtak a látványosságokkal, Dubajban 36 helyen lehetett tűzijátékot nézni. A maszkviselés viszont kötelező volt az utcákon. 

Jó hangulatban búcsúztatta Budapest a 2021-es évet. Sok külföldi országtól eltérően ugyanis ott korlátozások nélkül is meg lehetett tartani a rendezvényeket. A legkedveltebb budapesti helyszín még mindig a Vörösmarty tér volt, szinte egy gombostűt se lehetett volna leejteni, annyian voltak. A magyarok mellett ezúttal is sok volt a turista, akik kihasználták, hogy ott korlátozások nélkül ünnepelhetnek. A világjárvány miatt 2020 december 31-én a magyar fővárosban is elmaradtak a rendezvények, most viszont korlátozások nélkül lehetett ünnepelni. 

szilveszter
szilveszter
szilveszter éjjel
Sydney
Párizs
New York

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű