Ugrás a tartalomra
Pixabay/Illusztráció

Szlovák vadászgépek Ukrajnának

2023.03.17
17:37
2023.03.17
18:05
Forrás
Pannon RTV
A szlovák kormány jóváhagyta a MiG-29-es vadászgépek Ukrajnába küldésének tervét – jelentette a szlovák miniszterelnök.

Ezzel Szlovákia a második NATO-tagállam, amely vadászgépeket bocsájt Ukrajna rendelkezésére. Szlovákia 13 gépből álló flottáját tavaly nyáron nyugdíjazták. A legtöbb harci eszköz jelenleg nincs üzemképes állapotban.

Közben a Fehér Ház közölte, az Egyesült Államok nem keresi a konfliktust Oroszországgal, de folytatja a felderítő repüléseket a nemzetközi légtérben, a Fekete-tenger fölött. A hét elején történt orosz-amerikai incidensre utalva közölték, hogy az amerikai pilóta nélküli repülőgép lezuhanásához vezető orosz művelet szándékosságára semmi nem utal, ugyanakkor a legjobb esetben is figyelmetlenség történt, a legrosszabb esetben pedig a művelet gondatlan és támadó jellegű volt.

A menekülők közben folyamatosan hagyják el Ukrajnát. Az ukrán-magyar határszakaszon 5221-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4780-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. A beléptetettek közül a rendőrség 60 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Ukrajna
Szlovákia
MIG-29
vadászgép

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.