Ugrás a tartalomra
Pixabay/travelphotographer

Tajvanon korlátozzák a lakossági vízellátást

2021.03.28
18:48
2021.03.28
18:53
Forrás
elobolygonk.hu
Tajvanon korlátozzák a lakossági vízellátást a vízhiány miatt, de azért mindent elkövetnek, hogy – bár a vízfogyasztást az iparban is jelentősen vissza kell vágni, de – a csúcstechnológiai gyárakban a termelés folyamatos maradjon.

A globális vízhiány aggasztó előjele, hogy Tajvan ötven éve nem látott szárazsággal küzd, az esőt hozó tájfunok elkerülték a szigetet, a víztározók kimerültek. Az elmúlt hetekben már elrendeltek néhány komoly víztakarékossági intézkedést a szigeten, de áprilistól korlátozni kényszerülnek több mint egymillió ember vízellátását.

Április 4-től Tajcsung és Miaoli megyékben hetente kétszer elzárják a vizet, a lakosságot pedig tartálykocsikból látják majd el. Mindez azonban nem lesz hatással a sziget csúcstechnológiai gyártóközpontja, Hszincsu termelésére – ígérte az illetékes miniszter.

Egyébként a cégeknek már február végén meg kellett próbálni 7-11 százalékkal visszafogni a vízfogyasztásukat, pedig előtte is krónikus vízhiánnyal küzdöttek. 

Tajvan
víz
korlátozás

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.