Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mohamed Abuamrain, File

Temérdek készpénzt találtak a leváltott szudáni elnök lakásán

2019-04-20
22:28
Forrás
HVG, Euronews, Szerbiai RTV
A hatóságok 130 millió dollár értékű euróval, dollárral és szudáni fonttal megpakolt búzászsákokat találtak a megbuktatott szudáni államfő, Omar al-Besír rezidenciáján.

A szudáni főügyész pénzmosás és nagy összegű külföldi valuta törvénytelen birtoklása gyanújával indított nyomozást ellene.

Al-Besírt, akit néhány napja a több hónapig tartó tüntetéssorozat után űztek el a hatalomból, egy fegyházban tartják, mielőtt bíróság elé állítják a hatalommal való visszaélés vádjával.

Közben folytatódnak a tüntetések a szudáni fővárosban. A BBC szerint a demonstrálók nem fogadják el, hogy a hadsereg magánál akarja tartani a hatalmat, azt követelik, hogy rövid időn belül állítsák helyre a polgári kormányzást.

Szudán
készpénz

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű