Ugrás a tartalomra
Pixabay/Illusztráció

Tesztkoncertek Nagy-Britanniában is

2021.05.02
08:29
Forrás
euronews
A brit kormány is rendezvényekkel teszteli, mennyire kockázatos teljesen feloldani a járvány miatti korlátozásokat. Európában már többfelé folyik ilyen kísérlet.

Liverpoolban egy pénteki koncertfelvételre háromezer fiatalt engedtek be, most a hétvégén pedig két koncertet is tartanak, ahova ötezer embert várnak. Ezeken az eseményeken mérik a szakértők, terjednek-e, és ha igen, mi módon és milyen mértékben az új típusú koronavírus és mutánsai. A résztvevőket tesztelték a koncert előtt, és lesz egy teszt a koncertet követő napokban is.

A legmerészebb kísérleti eseményt május 15-re tervezik: a Wembley stadionban 21 ezer ember szurkolhat az Angol Labdarúgókupa döntőjén.

tesztkoncert
koncert
koronavírus
tesztelés
járvány

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.