Ugrás a tartalomra
Tanjug/Media TV Rotterdam via AP

Több sérült a rotterdami tüntetésen

2021.11.20
13:33
Forrás
Vajdaság MA, Szerbiai RTV
Legalább heten megsebesültek péntek este Rotterdamban a járványügyi korlátozások elleni tüntetésen. A sérültek között egy rendőr is van.
Tanjug/Media TV Rotterdam via AP

A tiltakozók autókat gyújtottak fel, kövekkel dobálták a rendőröket, tűzoltókat. A szerb sajtó értesülései szerint a hatóságok több tucatnyi személyt őrizetbe vettek és vízágyút is bevetettek. A helyi rendőrség szóvivője kiemelte: figyelmeztető lövéseket adtak le, és voltak célzottak is, mert a helyzet életveszélyes volt. A hatóságok lezárták a város főpályaudvarát is.

Rotterdamban péntek este több százan gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a kormány azon terve ellen, amely szerint a fedett szórakozóhelyekre csak azok léphetnek be, akiknek van védettségi igazolványuk. Az elmúlt napokban egyébként Hollandiában van a legtöbb újonnan fertőzött, ezért egy hete részleges zárlatot vezettek be az országban.

Rotterdam
Hollandia
tüntetés
járványügyi intézkedés
demonstráció
sebesült

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 16:08

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű