Ugrás a tartalomra
Tanjug/Media TV Rotterdam via AP

Több sérült a rotterdami tüntetésen

2021.11.20
13:33
Forrás
Vajdaság MA, Szerbiai RTV
Legalább heten megsebesültek péntek este Rotterdamban a járványügyi korlátozások elleni tüntetésen. A sérültek között egy rendőr is van.

A tiltakozók autókat gyújtottak fel, kövekkel dobálták a rendőröket, tűzoltókat. A szerb sajtó értesülései szerint a hatóságok több tucatnyi személyt őrizetbe vettek és vízágyút is bevetettek. A helyi rendőrség szóvivője kiemelte: figyelmeztető lövéseket adtak le, és voltak célzottak is, mert a helyzet életveszélyes volt. A hatóságok lezárták a város főpályaudvarát is.

Rotterdamban péntek este több százan gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a kormány azon terve ellen, amely szerint a fedett szórakozóhelyekre csak azok léphetnek be, akiknek van védettségi igazolványuk. Az elmúlt napokban egyébként Hollandiában van a legtöbb újonnan fertőzött, ezért egy hete részleges zárlatot vezettek be az országban.

Rotterdam
Hollandia
tüntetés
járványügyi intézkedés
demonstráció
sebesült

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű