Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Amit Sharma

Tombol a járvány Indiában

2021.05.01
13:31
Forrás
B92
Továbbra sem javul a koronavírus-járvány helyzet Indiában. Az elmúlt 24 órában a frissen azonosított esetek száma meghaladta a 400 ezret, korábban egyetlen országban sem volt ilyen magas adat a napi fertőzések esetében.

A hivatalos számok szerint egyetlen nap alatt 3 523-an haltak meg a koronavírus szövődményeinek következtében, de a szakértők szerint ez a szám jóval magasabb is lehet, ugyanis sok halálesetet nem is regisztrálnak. Indiában mostantól minden felnőtt jogosult a vakcinára, korábban főként a 45 évnél idősebbekket és a vírus elleni harc frontvonalában dolgozókat oltották. Indiában egyébként 1,3 milliárd ember él, közülük eddig 150 millióan vették fel a vakcinát. 

India
koronavírus-járvány
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzöttek

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.