Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Amit Sharma

Tombol a járvány Indiában

2021.05.01
13:31
Forrás
B92
Továbbra sem javul a koronavírus-járvány helyzet Indiában. Az elmúlt 24 órában a frissen azonosított esetek száma meghaladta a 400 ezret, korábban egyetlen országban sem volt ilyen magas adat a napi fertőzések esetében.

A hivatalos számok szerint egyetlen nap alatt 3 523-an haltak meg a koronavírus szövődményeinek következtében, de a szakértők szerint ez a szám jóval magasabb is lehet, ugyanis sok halálesetet nem is regisztrálnak. Indiában mostantól minden felnőtt jogosult a vakcinára, korábban főként a 45 évnél idősebbekket és a vírus elleni harc frontvonalában dolgozókat oltották. Indiában egyébként 1,3 milliárd ember él, közülük eddig 150 millióan vették fel a vakcinát. 

India
koronavírus-járvány
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzöttek

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű