Ugrás a tartalomra
Tanjug

Tüntetők akadályozták Hongkong forgalmát ma reggel

2019-11-12
08:12
Forrás
MTI
Több helyen úttorlaszokat állítottak fel, valamint köveket dobáltak a sínekre.

A rendőrség már kora reggel könnygázt vetett be az egyik hongkongi egyetemnél, röviddel az után, hogy a közelben demonstrálók kezdtek el gyülekezni. Az öt hónapja tartó tüntetéshullám, egy azóta visszavont, a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet váltotta ki. Mára azonban a várost irányító, Peking-párti kormányzattal szembeni általános tiltakozássá alakult. A demonstrációkon a rendőrség rendszeresen erőszakosan csap össze a tüntetőkkel. Az amerikai és a brit külügyminisztérium mérsékletre intette a rendőrséget és a tiltakozókat egyaránt. Mindkét félnek erőszak helyett inkább a párbeszédre kellene törekednie- hangsúlyozták a szóvivők.

Hongkong
tüntetés
könnygáz
forgalomkorlátozás

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.