Ugrás a tartalomra
Pixabay

Újabb országok függesztik fel olaszországi repülő- és hajójárataikat

2020-03-10
10:00
Forrás
MTI
Marokkó, Tunézia és Albánia is szigorító intézkedést vezet be. Felfüggesztik a közlekedési összeköttetéseiket Olaszországgal, ahol Európában jelenleg a legintenzívebben terjed a koronavírus-járvány.

A marokkói miniszterelnök kedden hajnalban tette közzé, hogy országa leállít minden Olaszországba irányuló vagy onnan érkező közlekedési járatot. „Tekintettel a koronavírus olaszországi terjedésére, Marokkó kormánya úgy döntött, hogy további értesítésig” felfüggeszti ezeket a járatokat – írta Twitter-felületén az észak-afrikai ország kormányfője.

Marokkóhoz hasonlóan Tunézia is bejelentette az Olaszországba irányuló vagy onnan érkező repülő- és hajójáratok felfüggesztését. A tuniszi kormány emellett úgy döntött, hogy a jövő hétfőtől esedékes iskolai szünetet már csütörtöktől megkezdik – mondta el hétfőn az egészségügyi miniszter. Tunézia előzőleg arról számolt be, hogy az országban újabb három koronavírusos fertőzést találtak. Az ismert esetek száma ezzel ötre emelkedett, és ebből négy fertőzött nemrég érkezett Olaszországból.

Albánia, amely hétfőn számolt be az első koronavírus-fertőzéses eseteiről – két Olaszországban járt férfiról és egyikük négy családtagjáról – a történtek alapján szintén arra a döntésre jutott, hogy április 3-ig leállítja a repülő- és kompjáratokat. A tiranai bejelentés akkor még csak a hétfőig karantén alá vett észak-olaszországi térségre és városokra vonatkozott.

Olaszország
koronavírus
Marokkó
Tunézia
Albánia
repülőjárat

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.