Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky, File

Újabb rakétatámadás Ukrajna ellen

2022.12.17
15:23
Forrás
hirado.hu, MTI
Ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák Ukrajnában.

Az újabb légiriadó csupán néhány órával azután kezdődött, hogy Vitalij Klicsko kijevi polgármester közölte: a pénteki tüzérségi támadások után egy nappal sikerült visszaállítani a főváros vízellátását. A fűtés- és áramszolgáltatások Kijevben továbbra is csak helyenként működnek.

Moszkva már hetek óta támadja az energiaellátást biztosító létesítményeket, a péntek reggeli támadásban pedig több mint 70 rakétát lőttek ki Ukrajnára.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a támadást követően ismét hangsúlyozta, hogy országának sürgősen légvédelmi rendszerekre volna szüksége.

Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője barbár háborús bűncselekményeknek nevezte Oroszország újabb rakétatámadásait ukrajnai települések ellen.

Ukrajna
orosz-ukrán háború
rakétatámadás

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.