Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

2023.01.28
12:14
2023.01.28
17:22
Forrás
index.hu, Tanjug
Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.

A mostani elkövető Dávid város régészeti lelőhelyénél nyitott tüzet. A 13 esztendős lövöldözőt nem sokkal később ártalmatlanították. Feltehetőleg terrorcselekményről lehet szó.

Magyarország a leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját, a közel-keleti térség békéjében és stabilitásában vagyunk érdekeltek - közölte Facebook oldalán Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy támogatják az Ábrahám Megállapodások végrehajtását és továbbvitelét, egyben pedig elismerik Izrael önvédelemhez való jogát. Szijjártó részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Jeruzsálem
merénylet
terrorcselekmény

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.