Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Újabb ukrajnai célpontokat támad Oroszország

2022.07.05
15:16
Forrás
BBC
Liszicsanszk elfoglalása után újabb célpontok támadásába kezdtek az orosz erők Ukrajnában.

A luhanszki régió ukrán elöljárója szerint csapataik azért vonultak ki a városból, hogy azt az oroszok ne rombolják le. Hozzátette, elveszítették a csatát, de a háborút nem. Szavai szerint, a nyugati szövetségeseiktől kapott fegyverekkel ellensúlyozhatják az orosz előrenyomulást.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szintén arról beszélt, hogy hamarosan visszafoglalják a várost. Eközben az orosz fegyveres erők a donyecki régió városait ostromolják.

Oroszország
Ukrajna
orosz-ukrán

Most

13:45

Ekkora az oroszok vesztesége az ukránok szerint

Már 44 ezernél is több orosz katona halt meg az orosz-ukrán konfliktusban, az ukránok szerint. A külügyminisztérium frissített jelentést tett közzé az orosz veszteségekről az ukrajnai invázió kezdete óta.
11:33, Frissítve: 13:42

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.