Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Újraszabályozzák az amerikai elnökjelölti vitákat

2020-10-01
07:12
2020-10-01
07:25
Forrás
Infostart.hu, MTI, Szerbiai RTV
Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját. A szervezőbizottság bejelentette, változtatások jönnek.

Az elnökjelölti vitákat szervező bizottság szerdán bejelentette: intézkedéseket hoznak, hogy a további vitákon "rend" uralkodjék. "A tegnap esti vita nyilvánvalóvá tette, hogy a következő vitákra további intézkedéseket kell foganatosítanunk" - fogalmazott közleményében a testület.

A független szervezet, amely 1988-óta rendezi a vitákat, újabb szabályok beiktatásával szeretné, az eddiginél szigorúbb keretek közé szorítani a szópárbajt. Erre szerintük azért van szükség, hogy elkerülhető legyen a személyeskedés és az állandó közbevágás, valamint a pongyola beszéd a felek részéről. A változtatás részleteiről a későbbiekben tájékoztatnak. A kedd esti vitában Donald Trump jelenlegi republikánus elnök és Joe Biden, a demokraták jelöltje csapott össze. A folyamatos sértegetések, a tartalomnélküliség és az egymás szavába vágás miatt a nézők, a sajtó és az elemzők többsége úgy vélte, hogy ez volt minden idők egyik legrosszabb elnökjelölti véleményütköztetése az Amerikai Egyesült Államokban.

amerikai
elnökjelölt
vita
Donald Trump
Joe Biden

Most

Népszerű