Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Vallóniában ötszörösre nőtt az oltásra jelentkezők száma

2021.09.27
22:32
2021.09.27
22:38
Forrás
MTI
Bejelentették ugyanis, hogy az oltottak vagy a friss koronavírus-teszttel rendelkezők, valamint azok, akik már igazoltan átestek a vírus okozta fertőzésen, korlátlanul látogathatják a bárokat, éjszakai klubokat.

Emellett beltéri rendezvényeken vehetnek részt és idősotthonokba látogathatnak az orrot és a szájat eltakaró maszk használata nélkül is.

Elio Di Rupo vallon miniszterelnök közölte: oltási igazolványra lesz szükség a fitneszközpontok és valamennyi sportcsarnokban szervezett esemény látogatásához is. Az intézkedés célja, hogy nagyobb biztonságot nyújtson a beoltottaknak és meggyőzze azokat, akik mindeddig ellenálltak. A szabályozás október közepétől lép hatályba és december 31-ig marad érvényben. Di Rupo hozzátette: lehetőség van az intézkedés visszavonására, ha a vírushelyzet megköveteli.

Beszámolók szerint a vallon kormányfő bejelentését követően alig néhány óra leforgása alatt több mint négyezren jelentkeztek a koronavírus elleni oltásra, szemben az előző napok átlagos 800 jelentkezőjével. Néhány nagyvárosban az oltásra jelentkezők száma megközelítette az ötezret - közölték.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó vallon szabályozás szinte azonos a brüsszeli régióban bevezetni tervezett rendelkezéssekkel. A fővárosi régióban leghamarabb szintén október 15-én léphet hatályba a szabályozás. Flandria, Belgium északi, flamand nyelvű országrésze a jövő héten dönthet az oltottaknak nagyobb szabadságot, az oltástól vonakodóknak pedig a korlátozások fenntartását jelentő szabályozásokról.

Belgium
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány
koronavírus elleni védőoltás

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.