Ugrás a tartalomra
Nuneaton
Tanjug, Aaron Chown/PA via AP

Véget ért az angliai túszejtő akció, őrizetben a tettes, sértetlenek a túszok

2017-10-22
22:42
2017-10-22
23:04
Forrás
MTI
A tettes őrizetbe vételével és kórházba szállításával ért véget vasárnap este a túszejtő akció a közép-angliai Nuneaton egyik szabadidőközpontjában. A túszok az incidensben nem sérültek meg.

A rendőrség már a túszszabadító rajtaütés előtt közölte, hogy nem terrorcselekményről van szó. A Birminghamtől keletre, Warwickshire megyében fekvő város Bermuda Park nevű bevásárló- és szabadidőplázájában egy sörétes vadászpuskával felfegyverkezett férfi egyelőre ismeretlen okból négy órán át fogva tartotta a bowling-pálya két alkalmazottját.

A helyszínre vezényelt különleges rendőri erők vasárnap este megrohamozták az épületet és legyűrték a támadót. Szemtanúk egybehangzó beszámolói szerint a rajtaütést "dörejek" kísérték, ami hanggránátok alkalmazására vall. 
A Warwickshire megyei rendőrség főfelügyelője, Alex Franklin-Smith azonban vasárnap este közzétett beszámolójában úgy fogalmazott, hogy sikerült békés módon véget vetni az incidensnek, és senki nem sérült meg.

Franklin-Smith hangsúlyozta: biztosíthatja Nuneaton városának lakóit arról, hogy a túszejtő akció semmiféle módon nem kötődött a terrorizmushoz.

Nuneaton

A területileg illetékes mentőszolgálat, a West Midlands Ambulance Service vasárnap esti hivatalos tájékoztatása szerint az elfogott túszejtőt a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították.  A mentők a két kiszabadult túsz is megvizsgálták, de ők nem szenvedtek sérüléseket, így nem is szorultak további ellátásra.

A szolgálat nem részletezte, hogy a túszejtőt miért kellett kórházba vinni. A médiának nyilatkozó szemtanúk egybehangzóan fehér, 40 év körüli, ápolatlan külsejű férfiként írták le a túszejtőt, aki puskájával hadonászva tört be a bowling-pályára, miközben azt ordibálta, hogy "game over" (vége a játszmának).

Mehdi Amshar, a bowling-pályát üzemeltető cég vezetője azt mondta a BBC televíziónak, hogy tudomása szerint a túszejtő és a bowling-pálya egyik alkalmazottja ismerte egymást.

A Bermuda Parkban egy Holiday Inn Express szálloda, valamint éttermek, mozik, áruházak, edzőtermek és gyermekeknek kialakított játszóhelyek vannak.

Nuneaton

Az incidens idejére a rendőrség a központot és a környező lakónegyedeket kiürítette.
Nagy-Britanniában rendkívül ritkák a lőfegyverrel elkövetett hasonló bűncselekmények, mindenekelőtt a brit fegyvertartási törvények drákói szigora miatt.

Nuneaton

Most

Népszerű

Bundestag homlokzata

Megtámadták Angela Merkelt

Egy afgán származású migráns akart Angela Merkelre támadni Berlinben - a rendőrség szerint. Az incidens akkor történt, amikor a német kancellár elhagyta a Reichstag épületét.