Ugrás a tartalomra
Tanjug/Arif Kaplan/IHA via AP

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

2021.07.29
07:58
2021.07.29
08:07
Forrás
euronews.com
Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.

Szardínia, Spanyolország és Ciprus után Törökországban is egész városrészeket ürítettek ki a hatóságok a tengerparti Manavgatban, mert az erős szélben gyorsan terjedő lángok elérték a környező erdőséget.

Négy helyen összesen nagyjából 1500 hektárnyi területen tombol tűzvész. Az Antalyától körülbelül 80 kilométerre fekvő régióba több mint négyszáz tűzoltót és 19 tűzoltó helikoptert vezényelt ki a katasztrófavédelem.

A görögországi Peloponnészoszi-félszigeten is menekítik az embereket az erdőtűz elől. Drosia és Achaia teljes lakosságát evakuálták szerdán délután.

Az országban összesen legalább 50 helyről jelentettek kiterjedt bozóttüzet. Athéntól 20 kilométerre északkeletre, Sztamata-Dionüszosz régióban a legsúlyosabb a helyzet.

erdőtűz
Európa
Ázsia
Amerikai Egyesült Államok
Szibéria
Szardínia
Spanyolország
Ciprus
Törökország

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.