Ugrás a tartalomra
pixabay/baldur93

Washingtonban ünnepséggel és amerikai magyarok kitüntetésével emlékeztek

2019-10-22
09:48
Forrás
MTI
Ünnepséggel és amerikai magyarok kitüntetésével emlékeztek meg 1956. október 23-ról az amerikai fővárosban hétfőn.

A washingtoni Kennedy Központ Reach nevű, néhány hete felavatott új épületében tartottak ünnepséget. Átnyújtották az Áder János magyar köztársasági elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést a Louisianában élő Alex Kropognak és feleségének, valamint Révész Kingának. A Kropog-házaspár a louisianai Árpádhon nevű magyar település múzeumának létrehozója és gondozója, Révész Kinga pedig a washingtoni magyar tudósklub elnöke. Az Egyesült Államokban másutt, például Dél-Kaliforniában és a Los Angelesben is megemlékeztek október 23-ról a magyarok. Hétfő este Magyarország ENSZ-nagykövetsége adott fogadást az ünnep tiszteletére New Yorkban.

Washington
október 23
megemlékezés
washingtoni magyarok
kitüntetés

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.