Ugrás a tartalomra
pixabay/baldur93

Washingtonban ünnepséggel és amerikai magyarok kitüntetésével emlékeztek

2019-10-22
09:48
2020-06-28
09:32
Forrás
MTI
Ünnepséggel és amerikai magyarok kitüntetésével emlékeztek meg 1956. október 23-ról az amerikai fővárosban hétfőn.

A washingtoni Kennedy Központ Reach nevű, néhány hete felavatott új épületében tartottak ünnepséget. Átnyújtották az Áder János magyar köztársasági elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést a Louisianában élő Alex Kropognak és feleségének, valamint Révész Kingának. A Kropog-házaspár a louisianai Árpádhon nevű magyar település múzeumának létrehozója és gondozója, Révész Kinga pedig a washingtoni magyar tudósklub elnöke. Az Egyesült Államokban másutt, például Dél-Kaliforniában és a Los Angelesben is megemlékeztek október 23-ról a magyarok. Hétfő este Magyarország ENSZ-nagykövetsége adott fogadást az ünnep tiszteletére New Yorkban.

Washington
megemlékezés
washingtoni magyarok
kitüntetés
október 23.

Most

18:55, Frissítve: 19:14

Félbetört egy repülő Indiában

Landolás közben kicsúszott a kifutópályáról és két részre tört egy repülőgép Indiában. Az Air India Express gépe Calicutba érkezett Dubaiból.
16:09, Frissítve: 16:15

Dinnyeszezon Tiszakálmánfalván

Két héttel ezelőtt még kétszer ennyibe került a dinnye, mint tavaly, de miután kedvezőbbre fordult az időjárás, mégis nőtt a termés mennyisége és minősége, ami az ár csökkenéséhez is vezetett.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.