Ugrás a tartalomra
pixabay/baldur93

Washingtonban ünnepséggel és amerikai magyarok kitüntetésével emlékeztek

2019-10-22
09:48
Forrás
MTI
Ünnepséggel és amerikai magyarok kitüntetésével emlékeztek meg 1956. október 23-ról az amerikai fővárosban hétfőn.

A washingtoni Kennedy Központ Reach nevű, néhány hete felavatott új épületében tartottak ünnepséget. Átnyújtották az Áder János magyar köztársasági elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést a Louisianában élő Alex Kropognak és feleségének, valamint Révész Kingának. A Kropog-házaspár a louisianai Árpádhon nevű magyar település múzeumának létrehozója és gondozója, Révész Kinga pedig a washingtoni magyar tudósklub elnöke. Az Egyesült Államokban másutt, például Dél-Kaliforniában és a Los Angelesben is megemlékeztek október 23-ról a magyarok. Hétfő este Magyarország ENSZ-nagykövetsége adott fogadást az ünnep tiszteletére New Yorkban.

Washington
október 23
megemlékezés
washingtoni magyarok
kitüntetés

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.