Ugrás a tartalomra
Pixabay/fsHH

Zűrzavar Hollandiában - a gazdatüntetésen lövések is eldördültek

2022.07.06
21:22
2022.07.07
10:04
Forrás
hirado.hu
Országszerte tiltakoznak a gazdák az állattartó gazdaságok tervezett bezárása miatt.Az utóbbi években Hollandiában rendszeresen túllépték a nitrogénkibocsátási normákra vonatkozó szabályokat.

A holland kormány szerint a normák túllépéséért a haszonállattartók a felelősek, így azok mintegy 30 százalékának fel kell hagynia az állattenyésztéssel. A feldühödött gazdák válaszul traktorokkal és szénabálákkal több bekötőutat lezártak, illetve blokkoltak számos raktárat, megbénítva ezzel a helyi szupermarketek ellátását. A demonstrálók lezárták az északi országrészt Eindhovennel összekötő A50-es autópálya egyik forgalmas felhajtóját, teljesen elrekesztve ezzel a környék forgalmát. A tiltakozókhoz csatlakoztak halászok is, akik a magas üzemanyag árak ellen demonstrálva hajóikkal lezárták az északi Lauwersoog kikötőjét.

Egy Twitterre feltöltött felvételen látható, amint a holland rendőrség egyik egysége tüzet nyit egy demonstráló traktoros járművére. Senki nem sérült meg, a járművet találták el. Az incidens miatt vizsgálatot indítottak.

Hollandia
tüntetés
rendőrök

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.