Ugrás a tartalomra

Szilveszteri hajrá a fodrászatokban

2022.12.31
07:20
2023.11.02
08:52
Forrás
Pannon RTV
Elérkezett az év utolsó és egyben legbolondabb napja. Ezen a napon mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, ezért a szépészeti szalonok ilyenkor különösen megtelnek. A csantavéri fodrászszalonokban is nagyobb a sürgés-forgás a megszokottnál.

Major Boglárka már a szilvesztert megelőző napon az egyik csantavéri fodrászati szalon felé vette az irányt. Olyan frizurát szeretett volna, ami csinos, de tartós is az újévi bulizáshoz.

„Amikor buliról van szó, akkor én nagyon szeretem megadni a módját. Frizurára jövök, sminkre megyek. Minden bulira megvan, hogy milyen frizurát szeretnék. Nagyon szeretem az extra frizurákat is, mert szeretem kipróbálni őket, így legalább a lányok is bírnak gyakorolni sokat."

Boglárka hajáról Csákány Kinga fodrász gondoskodott, aki elmondta, hogy szilveszterkor a bonyolult hajformák helyett inkább az egyszerűbben elkészíthető frizurák a népszerűek.

„Egy egyszerű és nagyszerű frizurát kért a Boglárka. Ki fogom vasalni, hogy szép egyesen legyen, mert ilyen gyönyörű szép hosszú haja van, ezt ki is fogjuk mutatni. Itt elöl lesz két választék, amit szépen hozzá fogok simítani a fejbőréhez. Itt középen pedig lesz egy emeltetés, ami meg fogja hosszabbítani a vendég arcformáját. Ez egyszerű és nagyszerű. Több napig is így bír maradni neki és tökéletes egy újévi frizurára."

A férfiak sem engedhetik meg maguknak, hogy ápolatlanul jelenjenek meg a szilveszteri bulin. Ők általában már napokkal korábban beülnek a borbélyhoz. Miroslav Lazić, fodrászt kérdeztük.

„- Általában rövid fazon, minél rövidebb fazonok mennek most már. Csíkok vannak, ki mit kér, olyant csinálok.
- A férfiaknál mi a jellemző, mikor kezdenek el készülni?
- Ez az utolsó két hét, erre az utolsó két hétre általában meghagyják."

Csizovszki Ildikó fodrász elmondta, december a legforgalmasabb hónap az évben, ugyanis az ünnepekre mindenki a legszebb formáját szeretné hozni.

„A szilveszteri sürgés-forgás az jobban 31-ére összpontosul, mert mindenkinek aznap kell a friss frizura. Ezek nem annyira komolyak, mint egy lakodalomra, hogy kontyok, inkább egy lazább, beszárítás, hullámok, csillogás, mert szilveszterkor csillogunk. A festéseket jobban karácsony előtt kérik a vendégeink."

A fodrászati szalonokból akár 20-25 személy is bulikész hajjal távozik szilveszter napján. Viszont a fodrászok sem maradnak kócosak, egymást kisegítve ők is mutatós frizurával búcsúztatják a 2022-es évet.

szilveszter
újévvárás
fodrászat

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.