Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kincsesládánk – Kevi

2021.10.02
21:30
2021.10.02
21:47
Forrás
Pannon RTV
Kevin járt a Kincsesládánk csapata.

A Kincsesládánk csapata tovább járja Vajdaság településeit. Ezúttal Kevivel ismerkedünk. Megnézzük, hogyan kelnek új életre az üveglapok ügyes kezek között, hogyan készül el pillanatok alatt egy több méteres kötél, hogy mire használták őseink ezt a kis kupakot, hogy milyen különleges pénzjegyeket nyomtattak annak idején, hogy milyen rendkívüli módon várják arrafelé a vendégeket és milyen kreatívan vágják a helyiek a füvet. Kézművesekkel, nyugdíjasokkal, szakácskönyv-készítővel is beszélgettünk, és alkalomadtán a szomszédos Buránysorra is átutaztunk.

Kincsesládánk
Kevi

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.