Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kincsesládánk - Péterréve 2019.10.05.

2019-10-06
09:39
2019-10-07
18:27
Forrás
Pannon RTV
Péterrévérén járt a Kincsesládánk csapata.

A Tisza-menti településen, a mai napig kézi komp szállítja az utasokat Bácskából Bánátba, és vissza. Arra is fényt derítünk, hogy ha Péterréve a falu neve, miért ismeri mindenki Pecellónak. Meglátogatjuk a tamburásokat, a bohócruhába, vagy épp biliárdgolyónak öltözött táncosokat, és pörögnek a népviseletes szoknyák is majd. Hogyan készül a fagylalt? Milyen remekműveket lehet alkotni golyóstollal? És malomkővel tényleg szoktak szöcskéket is őrölni? Ezekre is megadjuk a válaszokat. Utánajárunk a menyasszonyiruha-trendeknek, ellátogatunk a horgászegyesületbe, valamint a helyi Szentkutat is bemutatjuk.

Kincsesládánk
Péterréve
Pecelló

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.
13:46, Frissítve: 17:51

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.