Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kincsesládánk - Péterréve 2019.10.05.

2019-10-06
09:39
2020-03-26
19:11
Forrás
Pannon RTV
Péterrévérén járt a Kincsesládánk csapata.

A Tisza-menti településen, a mai napig kézi komp szállítja az utasokat Bácskából Bánátba, és vissza. Arra is fényt derítünk, hogy ha Péterréve a falu neve, miért ismeri mindenki Pecellónak. Meglátogatjuk a tamburásokat, a bohócruhába, vagy épp biliárdgolyónak öltözött táncosokat, és pörögnek a népviseletes szoknyák is majd. Hogyan készül a fagylalt? Milyen remekműveket lehet alkotni golyóstollal? És malomkővel tényleg szoktak szöcskéket is őrölni? Ezekre is megadjuk a válaszokat. Utánajárunk a menyasszonyiruha-trendeknek, ellátogatunk a horgászegyesületbe, valamint a helyi Szentkutat is bemutatjuk.

Péterréve
Pecelló
Kincsesládánk

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:30

Ingyenes online gazdafórumon vehetnek részt a termelők

Több héten át tartó gazdafórumot indít a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány. Az előadások online kísérhetők a VASZ honlapján, a regisztráció és a virtuális részvétel ingyenes a termelők számára.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.