Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közel-kép - A doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület

2019-04-12
17:25
Forrás
Pannon RTV

Néptáncegyüttesek, fúvószenekar, irodalmi, hagyományőrző és színjátszócsoport. Mindez a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben. A helyi népviselet, a néptánc és a zene meghatározza a helyiek magyarságtudatát. A több mint nyolcvanéves egyesületről láthatnak összeállítást a Közel-képben.

Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület
Doroszló

Most

09:57, Frissítve: 10:03

Akiknek szenvedélyük az utazás

Közel kilencszáz helyen járt a világon eddig az utazási világrekorder. Az amerikai származású Robert Bonifas pontosan 864 célállomáson fordult meg, ahol számtalan kalandos élménnyel gazdagodott.
09:48

Viharos, esős őszre készülhetünk

Nem lesz nyugodt és stabil az időjárás ősszel a Balkánon. Az AccuWeather előrejelzése szerint szeptembertől heves viharok, zivatarok lehetnek, hasonlóak, mint amilyenek nyáron is előfordultak.
08:04

Öngyilkos merénylet egy kabuli esküvőn

Hatvanhárom halálos áldozata és több mint száznyolcvan sebesültje van annak az öngyilkos merényletnek, melyet vasárnapra virradóra követtek el Kabulban egy esküvőn – közölték afgán hatósági források.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.