Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Természetvédelem határok nélkül - Lehalászás a Palicsi-tavon

2023.01.28
19:25
Forrás
Pannon RTV
Műsorunk főbb témái:
- Lehalászás a Palicsi-tavon
- A természet védelmezői

Lehalászás a Palicsi-tavon

Folyamatos volt a lehalászás a Palics-Ludas Közvállalat koordinálásával az Ecolacus projekt részeként 2022-ben. A tevékenység fő célja az volt, hogy javítsanak a Palicsi-tó vizének minőségén és élővilágának állapotán. A lehalászással, valamint őshonos halfajok telepítésével megpróbálták visszaállítani a halállomány összetételét a megfelelő szintre.

 

A természet védelmezői

Vajdasági természetvédelmi őrök találkoztak a Zasavica Speciális Természeti Rezervátumban. Az esemény célja az volt, hogy a különböző védett területeken dolgozó szakemberek tapasztalatot cseréljenek. A találkozót a Vajdasági és Szerbiai Természetvédelmi Őrök Szövetsége és a Tartományi Környezetvédelmi Titkárság szervezte az őröknek.

 

Természetvédelem Határok Nélkül

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.