Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Közérdekű információ – Szabadkai Egészségházak

2021.03.19
19:41
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Egészségházak értesítése

A Szabadkai Egészségházak értesítése szerint március 20-án és 21-én, vagyis szombaton és vasárnap 8.00 és 13.00 óra között folytatódik a 60 évnél idősebbek előzetes időpont nélküli oltása a Synopharm kínai vakcinával. Azokat is fogadják, akik nem jelentkeztek be az e-Uprava portálon, vagy még nem kaptak időpontot.
Március 20-án, szombaton  Szabadkán a Kumičić utca 4.-e szám alatti 1-es számú rendelőben, illetve a Határőr Helyi Közösségben (Napkeleti szőlők sz.n.), valamint a Sándori Helyi Közösségben (Aksentije Marodić utca sz. n)  jelentkezhetnek akik fel szeretnék venni a vakcinát.
Március 21-én, vasárnap Szabadkán a Kumičić utca 4.-e szám alatti 1-es számú rendelőben, valamint Kisbajmokban (Franjo Kluz utca 2.) a rendelőben.
Az oltásra az érdekelt lakosoknak magukkal kell vinniük fényképes személyi okmányukat és lehetőség szerint az előre kinyomtatott és kitöltött egyetértő nyilatkozatot, hogy gyorsabb legyen a nyilvántartásba vétel.
A Szabadkai Egészségházak felkéri mindazokat, akik fel szeretnék venni a vakcinát, hogy az oltóponton kötelezően tartsák be a járványügyi óvintézkedéseket, vagyis viseljenek védőmaszkot és tartsák be az egymás közötti megfelelő távolságot.
Szabadka Város Közigazgatási Hivatala felhívja a 60 évnél idősebbeket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és vegyék fel a védőoltást, mert így jelentősen lecsökken a megfertőződés kockázata. Amennyiben, ha ennek ellenére mégis megfertőződnének, a vakcina az egyetlen eszköz, amivel elkerülhetik a súlyosabb tünetek és szövődmények kialakulását, ezért rendkívül fontos, hogy minél több 60 évesnél idősebb polgár eleget tegyen a Szabadkai Egészségházak felhívásának.

 

Közérdekű információ
Szabadkai Egészségházak

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.