Ugrás a tartalomra

A sztrájk felfüggesztésére kéri a postásokat a szerb kormány illetékes munkacsoportja

2019.12.07
13:43
2024.03.19
08:49
Forrás
Szerbiai RTV
Közleményükben arra kérik a Szerbiai Posta dolgozóit, hogy legalább a bérekről szóló tárgyalások idejére függesszék fel a sztrájkot.

Arról is tájékoztatnak, hogy a Szerbiai Posta az idei évben megvalósított nyereséget 2020 márciusában kiosztja a dolgozók között. Az alacsony postai fizetések problémája kapcsán azt is megjegyezték, tragikus az, hogy a bérek 15 éve nem emelkedtek, ezért számos intézkedést hoznak, hogy a helyzet megváltozzon.

Mint ismeretes, a postások a napokban azért kezdtek sztrájkba, mert idén márciusban ígéretet kaptak arra, hogy emelik a bérüket, ám ez azóta sem történt meg.

postás
sztrájk
szerb kormány
Szerbiai Posta

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.