Ugrás a tartalomra

Több amerikai munkamegbeszélésen vett részt Aleksandar Vučić

2020.03.02
16:59
2024.03.19
08:50
Forrás
Tanjug
Több munkamegbeszélésen is részt vett az Amerikai Egyesült Államokban Aleksandar Vučić. A szerb köztársasági elnök Mike Pompeoval is találkozott.

A szerb államfő tegnap Matthew Palmer helyettes államtitkárral, az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottjával találkozott Washingtonban. Felszólalt a legnagyobb amerikai Izrael-barát lobbiszervezet, az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság konferenciáján is.

A Jerusalem Postnak azt nyilatkozta, hogy Szerbia fegyvereket vásárolna Izraeltől, valamint bejelentette, hogy Szerbia külügyi képviseletet nyit Jeruzsálemben. Az izraeli-palesztin területi vita kapcsán kifejtette, a megoldás a palesztinoktól és az izraeliekről függ, ugyanakkor pozitívan értékelte Donald Trump amerikai elnök kezdeményezését a vita megoldására.

A szerb köztársasági elnök Mike Pompeoval is találkozott. A megbeszélés kapcsán Vučić elmondta, az amerikai külügyminiszterrel folytatott tárgyalás tartalmas volt: „Beszéltünk a kulcsfontosságú regionális kérdésekről, az Egyesült Államok és Szerbia kétoldalú kapcsolatairól. Ha mondhatom azt, tudják nagyon óvatos vagyok az ilyen jellegű kijelentésekkel és nem az vagyok, aki ezt könnyedén kimondaná, számomra úgy tűnik, hogy van hit azzal kapcsolatban, hogy jobb kapcsolatok épülnek ki az USA és Szerbia között. Mi kicsik vagyunk, ők nagyok, de mi egy büszke nép vagyunk, aki harcol magáért és az országáért.”

Amerikai Egyesült Államok
munkamegbeszélés
Mike Pompeo
Koszovó
Matthew Palmer
fegyver
Donald Trump
Aleksandar Vučić

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.