Ugrás a tartalomra

Ivanuša: Szerbia ellenőrzése alatt tartja a koronavírus-járványt

2020.04.11
11:22
Forrás
Pannon RTV
Marijan Ivanuša, az Egészségügyi Világszervezet szerbiai vezetője kiemelte, a fertőzött személyek száma az országban az elmúlt héten stabil volt.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Szerbia eleget tett a WHO járvány kapcsán tett ajánlásainak. Átalakította az egészségügyi rendszert, növelte annak kapacitásait. A kórházi kezelésre szoruló személyeknek elengedő férőhelyet biztosítottak, illetve az enyhébb tüneteket mutató pácienseket is elhelyezték az arra kijelölt ideiglenes kórházakban.

Marijan Ivanuša, az Egészségügyi Világszervezet szerbiai vezetője: „A járvány megfékezése érdekében olyan közegészségügyi intézkedéseket kell végrehajtanunk, amivel csökkentjük az emberek közötti kapcsolatot, mert ezzel akadályozhatjuk meg a vírus további terjedését. Tehát a szociális távolságtartást, emellett minden higiéniai intézkedést, különösen a kézmosás, ugyanakkor a köhögés és a tüsszentés higiéniáját is, hogy a vírus ne terjedhessen. Ezeket az intézkedéseket mind bevezették Szerbiában, és láthatjuk, hogy a megbetegedések száma az elmúlt héten stabil volt, ami azt jelenti, hogy a járvány most ellenőrzés alatt van.”

Marijan Ivanuša
WHO
Egészségügyi Világszervezet
Szerbia
koronavírus

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.