Ugrás a tartalomra

Továbbra is komoly a helyzet Európában

2020.04.30
17:45
2020.05.02
14:33
Forrás
Szerbiai RTV
Továbbra is komoly a helyzet Európában a koronavírus-járvány kapcsán - jelentette ki Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet regionális igazgatója.

Három hónappal, hogy a szervezet világjárványt hirdetett, a nyugat-európai országokban úgy tűnik, tetőzött a vírus, ugyanakkor Kelet-Európában még mindig jelentősen növekszik a fertőzések száma - tette hozzá.

Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban és Németországban továbbra is követni kell az eseteket, annak ellenére, hogy a járvány már tetőzött.

Keleten, Fehéroroszországban, Oroszországban, Kazahsztánban és Ukrajnában ugyanakkor még mindig magas a fertőzésszám, így itt továbbra is fenn kell tartani a legmagasabb fokú korlátozásokat - szögezte le Kluge.

Figyelmeztetett, hogy az országoknak folyamatosan követniük kell a számokat, és amennyiben növekedés jelentkezik a fertőzés terjedése kapcsán, ismét intézkedéseket kell foganatosítani.

Európa
járvány
Hans Kluge
Egészségügyi Világszervezet
WHO
fertőzés

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.