Ugrás a tartalomra

Vučić: Fasiszta csoportosulások támadtak képviselőkre

2020.05.08
12:30
2020.05.08
15:32
Forrás
Pannon RTV
A leghatározottabban elítélte Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök Boško Obradovićnak, a Dveri mozgalom vezetőjének támadását a szerbiai köztársasági parlament épülete előtt.

Kép: Tanjug/Marija Petrović

A Marjan Rističević parlamenti képviselő elleni támadást fasiszta cselekedetnek minősítette a szerb elnök. Leszögezte, Szerbia nem engedi meg, hogy a fasizmus győzedelmeskedjen, továbbá meggyőződésének adott hangot, hogy az ország harcolni fog a demokratikus értékek, és demokratikus rend megőrzése érdekében. Mint mondta, azt várja, hogy az állampolgárok elítélik azt, ami ma a parlament előtt történt.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „Arra kérem Szerbia összes polgárát, hogy a lehető legélesebben ítélje el ezeknek az embereknek a fasiszta megnyilvánulásait, és mutassák meg, hogy Szerbia egy demokratikus ország. Ezt kérem az összes politikai párttól is az országban, ugyanis különbözhetünk sok mindenben, lehet más a véleményünk minden kérdésben, de a fasizmus soha nem volt jellemző Szerbiára. Ilyeneket csak az 1930-as évek náci Németországában és az 1940-es évek usztasa Horvátországában láthattunk. Szerbia nem engedi meg, hogy a fasizmus győzzön.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) által megosztott bejegyzés,

Aleksandar Vučić
fasiszta
Boško Obradović
Dveri
parlament
támadás
Szerbia
Marjan Rističević
náci Németország
usztasa

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.