Ugrás a tartalomra

Feljelentés a parlament előtti incidens miatt

2020.05.12
14:28
2020.05.12
18:35
Forrás
Szerbiai RTV
Bűnvádi feljelentést tett a szerbiai belügyminisztérium az éppen éhségsztrájkot folytató Boško Obradović és további három személy ellen.

Dulakodás alakult ki pénteken a parlament bejáratához vezető lépcsőkön. A belgrádi Első Alapfokú Ügyészség közleménye szerint a belügyminisztérium feljelentést tett a Dveri mozgalom vezetője és a mozgalom szimpatizánsai ellen is a Marijan Rističevićet, a hatalmi koalíció képviselőjét ért támadásban való részvétel miatt.

A rendőrség pénteken rögtön előállított 15 személyt az incidens után, magát Obradovićot azonban nem. A rendőrség most azt követően döntött a feljelentés mellett, hogy részletesebben kivizsgálták az esetet és az azzal kapcsolatos beszámolókat.

Erőszakos cselekedet elkövetésének alapos gyanúja miatt fordult a belügyminisztérium az ügyészséghez B.O, M.Ð, D.Ð. és S.M. ügyében - ahogyan az a hivatalos beszámolóban áll. A feljelentésben az áll, hogy részt vettek a Rističević elleni támadásban a parlament előtt, továbbá veszélyeztették Zlatibor Lončar egészségügyi tárcavezető biztonságát is a dulakodás alkalmával.

feljelentés
Boško Obradović
Dveri
Marijan Rističević
Belügyminisztérium
éhségsztrájk
Zlatibor Lončar
Választások 2020

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.