Ugrás a tartalomra

Montenegró határai zárva maradnak Szerbia előtt

2020.05.26
07:06
2020.05.26
07:29
Forrás
Szerbiai RTV, Blic
Június elsejétől Montenegró megnyitja határait egy sor ország állampolgárai számára, a szerbiaiak előtt viszont nem - jelentette be hétfőn Duško Marković montenegrói miniszterelnök.

Montenegró megnyitja határait június elsejétől, de csak azon országok előtt, ahol 100 ezer fő esetében nem több 25-nél a koronavírussal fertőzöttek száma.

Júniustól Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Németország, Lengyelország, Csehország, Magyarország, Albánia és Görögország lakosai beutazhatnak Montenegróba, a szerb állampolgárok és a Boszniai Szerb Köztársaságból érkezők viszont nem.

Ezt Duško Marković Montenegró miniszterelnöke jelentette be tegnap.

Ivica Dačić szerb külügyminiszter szerint Montenegró szándékosan hagyta ki Szerbiát a listáról.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök pedig úgy nyilatkozott az ügy kapcsán, hogy Szerbia nem zárja le határait a montenegrói lakosok előtt, de hangsúlyozta, hogy a szerb állampolgároknak nem kellene oda utazniuk, ahol nincsenek szívesen látva.

Montenegró
Szerbia
határ
Románia
Görögország

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.