Ugrás a tartalomra

Hova érdemes az idén utazni?

2020.05.28
09:00
2020.05.28
18:24
Forrás
Pannon RTV
A megszokottnál jóval később, de néhány héten belül elkezdődik a nyári idény a tengerpartokon.

A nyár közeledtével sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mehetünk-e majd nyaralni? A koronavírus járvány miatt az elmúlt hetekben többször változott a helyzet. A szerbiai állampolgárok leginkább Görögországba, Montenegróba, Horvátországba, Törökországba és Egyiptomba utaznak a nyár folyamán. A görög nyaralóhelyeken július elsején kezdődik a főszezon - nyilatkozta a Pannon Televízió Közügyek című műsorában Aleksandar Seničić, az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója. A rendkívüli helyzet alkalmával akadtak olyanok, akik már korábban lefoglalták a nyaralást, viszont most nem szeretnének útra kelni. A szerb kormány döntése értelmében ők csereutalványokat kapnak a már befizetett összeg értékében, amelyet idén vagy a jövő évben használhatnak fel. Pénzvisszatérítésre 2022. január elsejétől lesz lehetőség. De, hogy mi a helyzet az utasbiztosítással és ki fedezi az orvosi költségeket az illetékes erről is beszélt

Aleksandar Seničić, igazgató, Utazási Irodák Szerbiai Szövetsége (YUTA): „Fontos tisztázni, hogy a költségek legnagyobb részét mindaddig, amíg meg nem állapítják, hogy valaki beteg, tehát a diagnózisig, az összes biztosítótársaság fedezi. Ez a beteg teljes ellátását jelenti, és ha az orvosok észreveszik, hogy olyan tünetei vannak, amelyek koronavírus-tesztelésre adnak okot, akkor a tesztelést is fedezi a biztosítótársaság, mindaddig, amíg minden kétséget kizáróan meg nem állapítják, hogy az utas koronavírussal fertőzött. Abban a pillanatban a szerb állampolgárok kötelesek úgy viselkedni, ahogy a külföldiek Szerbiában, tehát azokkal az előírásokkal összhangban, amelyeket az adott országban alkalmaznak.”

utazás
YUTA
nyaralás

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.