Ugrás a tartalomra

Koszovónak vissza kellene vonnia a korlátozó intézkedéseket Szerbiával szemben

2020.06.01
20:01
Forrás
Közlemény
Az amerikai nagykövet azt is reméli, hogy a felek visszaülhetnek a tárgyalóasztalhoz.

Elégedetlenségét fejezte ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter Pristina legutóbbi döntése kapcsán, amely a szerbiai áruk esetében, Koszovó véleménye szerint a kölcsönösség elvét alkalmazva, korlátozza azok bejutását Koszovó területére.

Dačić ma Anthony Godfrey-t, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetét fogadta hivatalában. Az amerikai diplomata osztozott a szerb külügyér elégedetlenségében, és reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező időszakban minden korlátozó intézkedést felfüggeszt Koszovó, és a felek visszaülhetnek a tárgyalóasztalhoz.

Más regionális kérdésekkel kapcsolatban Godfrey abbéli reményének adott hangot, hogy Szerbia párbeszéd útján képes lesz rendezni nyitott kérdéseit Montenegróval.

Koszovó
Szerbia
Anthony Godfrey
Ivica Dačić
korlátozások
visszavonás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.