Ugrás a tartalomra

Dübörög a szerbiai gazdaság?

2020.06.08
17:43
2020.06.08
17:53
Forrás
Tanjug
Az első három hónapban Európa-elsők voltunk a gazdasági növekedés szempontjából - ezt mutatják az Eurostat adatai.

Szerbia az európai országok listájának élén található az évközi gazdasági növekedést tekintve az első negyedévben - ez derül ki az Eurostat adataiból. Szerbia 5 százalékos GDP-növekedéssel vezet, mögötte Írország következik 4,6 százalékos bővüléssel. A lista folytatásában Törökország, Litvánia és Magyarország következik - utóbbinak 2,2 százalékos a gazdasági növekedése. A GDP-csökkenést felmutató országok közül a legrosszabb helyzetben Olaszország van, amelynél a gazdaság zsugorodása 5,7 százalékos. Negatív mutatója van még Franciaországnak (-4,7 százalék), Spanyolországnak (-3,8 százalék), Szlovákiának (-3,7 százalék), Ausztriának (-2,9 százalék), továbbá Szlovéniának (-2,4 százalék) és Németországnak (-1,9 százalék) is. A régiónkban Horvátország csupán 0,4 százalékos gazdasági növekedést valósított meg az év első három hónapjában, Montenegróról, Bosznia-Hercegovináról, Észak-Macedóniáról, Albániáról és Koszovóról pedig nem jelentetett meg adatokat az Eurostat.

gazdasági növekedés
GDP-növekedés
GDP
Európa
Szerbia
lista
országok

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.