Ugrás a tartalomra

Csökkent a vállalkozási kedv Szerbiában az elmúlt időszakban

2020.06.14
17:39
Forrás
Beta
Óvatosabban alapítanak céget, illetve indítanak el vállalkozást az elmúlt hónapokban Szerbiában, feltehetően a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet miatt.

Májusban 635 gazdasági társaságot és 2295 vállalkozót jegyeztek be, kevesebbet, mint tavaly ilyenkor. 2019-ben 150 céggel és mintegy 1400 vállalkozóval több újat vettek nyilvántartásba.

Áprilisban még rosszabb volt a helyzet, akkor szinte megszűnt a vállalkozási kedv. Azóta javulás tapasztalható.

A legnépszerűbb tevékenységek, amelyeket az új cégek végeznek: a számítógépes programozás, a nagykereskedelem és az építkezés. A vállalkozók legszívesebben vendéglátóipari létesítményeket hoztak létre, illetve fodrászattal és kozmetikával foglalkoznak.

vállalkozás
cégalapítás
gazdaság
Szerbia
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.