Ugrás a tartalomra

Szerbia: 345 fertőzött, 12 elhunyt személy

2020.07.11
15:16
2020.07.11
18:31
Forrás
covid19.rs
Továbbra sincs javulás. Újabb 345 személynél regisztráltak koronavírust Szerbiában az elmúlt 24 órában. 12 személy hunyt el a kór szövődményeinek következtében.

Tegnap óta mintegy 7032 személyt teszteltek. 139 beteg mesterséges lélegeztetésre szorul.

Szerbiában a járvány kezdete óta már több mint 487 ezer tesztet végeztek. Több mint 18 ezer esetben állapították meg a koronavírus jelenlétét. A halálozási arány 2,11 százalék, ami azt jelenti, hogy mostanáig 382 személy vesztette életét a kór szövődményeinek következtében.

Az aktív esetek száma, vagyis azoknak a száma, akik jelenleg is betegek, 3 911.

Bízok benne, hogy ezek a számok világossá teszik az emberek számára, hogy milyen helyzetben vagyunk, és hogy mit kell tenni ahhoz, hogy ebből kikeveredjünk - ezt mondta Zlatibor Lončar a Szerbia RTV vendégeként. A szerbiai egészségügyi miniszter hozzátette, hogy Belgrádban minden fenntartott kórházi kapacitás megtelt, így a fővárosban frissen regisztrált koronavírusos betegeket Mladenovacon és Požarevacon kezelik.

Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter: „Az elmúlt nap, az elmúlt éjszaka csak Belgrádban 3185 személyt teszteltünk, ebből csak a Fertőző és Trópusi Betegségek Klinikáján 318-at. Közülük nagyjából 270 pácienst felvettünk, akik kezelésre szorultak, Belgrádban és máshol is. Ezekkel az adatokkal nem lehetünk elégedettek. Szeretném még egyszer kihangsúlyozni, hogy ezek a számok azt tükrözik, ahogy mi állunk a koronavírushoz, és hogy hogyan harcolunk ellene.”

A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 201 beteget kezelnek, közülük 16-an szorulnak mesterséges lélegeztetésre. Pancsován 100 beteget ápolnak, a további vajdasági Covid-kórházakban összesen 95 beteget kezelnek, 36-ot Verbászon, 20-at Mitrovicán, 15-öt Zomborban, 13-at Szabadkán, 8-at Versecen, 3-at pedig Nagykikindán.

A járvány kezdete óta Vajdaság területén 1275 koronavírusos esetet regisztráltak, 54 személy pedig elhunyt a kór szövődményeinek következtében. Ezek az adatok egyértelműen jelzik, hogy a helyzet nagyon súlyos, és hogy ez az utolsó pillanat a felelősségvállalásra - közölték az illetékesek.

koronavírus
Szerbia

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.