Ugrás a tartalomra

Újra várják a zentai strandok a fürdőzni vágyókat

2020.08.03
13:14
2020.08.03
16:17
Forrás
Pannon RTV
Mától újra fogadja a strandolókat a zentai medence, az előírt óvintézkedések betartásával - így döntött Zenta község rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskara pénteken.

Emellett a híd lábánál lévő tiszai strand is újra rendezett állapotban várja a fürdőzni vágyókat.

Július közepén, a járványügyi helyzet kedvezőtlen alakulása miatt, kényszerszünetet tartott a zentai medence. Azonban a mai délelőtt, 10 órakor, újra megnyitotta a kapuit.

A leállás ideje alatt kicserélték és fertőtlenítették a medence vizét. Emellett több óvintézkedés is érvénybe lépett az újranyitással együtt. Egyidejűleg 400-an tartózkodhatnak a komplexum területén, a vízben pedig 200-an hűsölhetnek egyszerre. Emellett kötelező megtartani a másfél méter távolságot.

Slavnić Ákos, igazgatóhelyettes, Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat, Zenta: „Egész Szerbia területén a vízi mentőknek az a feladata, hogy a polgárokat megkérjék arra, hogy a medence használata előtt zuhanyozzanak le. Ez nagyon fontos. Mielőtt bejönnek a medence területére, kötelező a kéz- és lábmosás, vagyis a fertőtlenítés. Ezek az alap dolgok, amik fontosak.”

A Tisza-parton három strand várja a fürdőzőket. Ezeket még június elején rendbe hozta a helyi önkormányzat, azonban a folyó kései áradása miatt itt nem indulhatott be a strandszezon. A gyors sodrás és a víz felszíne alatt lévő uszadékok miatt életveszélyes volt a fürdőzés a folyóban. A Tisza lassan visszahúzódott a medrébe, és újra biztonságos a strandolók számára.

Varga Viktor, gazdasági ügyekkel megbízott tanácstag, Zenta KT: „A múlt héten, pénteken, sikerült elrendeznünk ezt a hídlábnál lévő strandot. A fürdőzők hétvégén már birtokba is vehették. Úgy gondolom, hogy lehetőségeinkhez mérten, ezen a héten a túloldali, csókai strandot megpróbáljuk megcsinálni, valamint a Halászcsárdán lévő strandot is, hogy a fürdőzők minél nagyobb számban bírják használni.”

A tiszai strandolás alkalmával ugyanazok a szabályok érvényesek, amelyeket a válságtörzs meghozott az egész község területére. Ennek alapján kötelező a szociális távolságtartás, és a folyamatos kézfertőtlenítés.

Zenta
medence
Tisza
strand

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.