Ugrás a tartalomra

Hamarosan enyhülnek a hitelfeltételek Szerbiában

2020.08.18
15:07
Forrás
Beta
Kedvezményes hitelfeltételek bevezetéséről döntött rendkívüli ülésén a Szerbiai Nemzeti Bank Végrehajtó Bizottsága.

Három intézkedésről van szó. Az első az új építésű lakások vásárlásához felvett hitelekre vonatkozik. Az épülőfélben lévő objektumnak mostanáig befejezettnek, vagy legalább 80 százalékban késznek kellett lennie, ezután 60 százalék is elég lesz.

A második intézkedés a törlesztést segíti. A lakáshitelek esetében 5 évvel meghosszabbítható a törlesztési határidő, anélkül, hogy romlana az adós megítélése.

A harmadik intézkedés azokra a bankokra vonatkozik, amelyek esetében a hitelfelvevő ügyfélnek egy másik banknál van számlája, amelyre a fizetését vagy a nyugdíját kapja. A pénzintézetnek van lehetősége így is megítélnie a hitelt, ha az ügyfél igazolja, hogy legalább három hónapja van munkaviszonya, illetve kap nyugdíjat. A hitel nagysága legfeljebb 90 ezer dinár lehet, a törlesztés pedig maximum két évig tarthat.

A kedvezményes feltételeket várhatóan a hónap végétől alkalmazzák, miután a hét vége felé megjelennek a Hivatalos Közlönyben.

hitel
Szerbia
feltétel
kedvezményes
bank
kölcsön

Most

12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.