Ugrás a tartalomra

Segély mintegy 2200 hátrányos helyzetű szabadkainak

2020.10.16
15:23
2020.10.16
16:22
Forrás
Pannon RTV
Csomagot és pénzsegélyt adnak a szegény sorsú polgároknak.

Só, cukor, liszt, olaj, bab, rizs - egyebek között ezt tartalmazta az a segélycsomag, amit ma a szabadkai Vöröskereszt, az önkormányzat és a helyi szociális központtal karöltve osztott ki mintegy 2200 hátrányos helyzetű polgárnak. Az élelmezési világnap alkalmából Szabadka Város Önkormányzata minden évben segélycsomagokkal segíti a hátrányos helyzetű személyeket. Erre a célra idén mintegy 4 millió dinárt különített el az önkormányzat. Ezenkívül egyszeri pénzsegélyt is osztanak a szegény sorsú polgároknak. Erre mintegy 7,5 millió dinárt választottak ki a város költségvetéséből.

Ilija Đukanović, szociális ügyekkel megbízott tag, Szabadka VT: „Az élelmezési világnapon és a szegénység elleni küzdelem világnapján a segélyünk abban nyilvánul meg, hogy városunk hátrányos helyzetű polgárainak csomagokat osztunk ki. Összesen 2200 élelmiszer- és 320 tisztálkodási szereket tartalmazó csomagot osztunk ki. Az akciót a szabadkai Vöröskereszttel és a Szociális Központtal karöltve szervezi Szabadka Város Önkormányzata.”        

Szabadka
segély
csomag
szegénység

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.