Ugrás a tartalomra

Orbán: Valószínűleg elég lesz a lekötött 12 millió adag vakcina

2020.11.20
10:39
Forrás
MTI
Nagy valószínűséggel elég lesz az a 12 millió adag vakcina, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében lekötött a kormány - mondta a magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor azt mondta, még nem lehet tudni, hogy mikor áll majd rendelkezésre az oltóanyag, de többen inkább a tavasz végére ígérik.

Hangsúlyozta, hogy szerinte a vakcina nem politikai, hanem egészségügyi kérdés.

Ha valahol hamarabb készül el, akkor célszerű, hogy Magyarország onnan is rendeljen - tette hozzá.

Megjegyezte, hogy a gyorstesztekkel kapcsolatban neki is vannak kétségei. A tömeges tesztelést azért rendelték el, mert ezt kérték tőlük, így jobban érzik magukat az érintettek. Komoly logisztikai feladat megszervezni, hogy a legkisebb településen is legyen tesztelés, "de készen állunk erre". A feladat elvégzésében kétezer egyetemista vesz részt - mondta Orbán. 

vakcina
védőoltás

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.