Ugrás a tartalomra

Ausztria: Életbe léptek az új intézkedések, köztük a karanténkötelezettség

2020.12.07
14:02
2020.12.07
16:31
Forrás
Pannon RTV
Számos üzlet több hét után újra megnyitott, és az általános iskolák diákjainak egy része is iskolába indulhatott.

Az új rendelet alapján 10 napos karanténra kötelezik azokat a polgárokat, akik december 19-e és január 10-e között elhagyják Ausztriát.

Megkezdődtek a tömeges koronavírus tesztelések is, az elmúlt 3 napban több mint 120 ezer személynél végezték el a vizsgálatot, azonban fennakadásba ütközött az online időpontfoglalás a számítógépes rendszer túlterheltsége miatt.

Fetes Kata, a Pannon RTV bécsi tudósítója: „Nagyon sokan jelentkeznek, illetve nagyon sokan jelentkeznének, de ez probléma, én magam is már szombaton próbáltam bejelentkezni, vasárnap próbáltam bejelentkezni, eddig nem sikerült teljesen végigjutnom az összes állomáson, mert egy több állomásos kérdőívet kell kitölteni. Nem sikerült végigjutnom, mert mindig kilökött az internet, olyankor pedig újra kell kezdeni az egészet, úgyhogy ez nagyon jelentős fennakadást okoz. Az emberek mennek tesztelni, három tesztelőállomás működik Bécsben, és az emberek a tesztelőállomások előtt hosszú sorokban kígyóznak.”

Ausztria
szigorítás
karanténkötelezettség
nyitás
tömeges teszt

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.